Miris mora – eliksir za dušu i telo

“…Sve je tako tiho. I u mojoj duši
Produženo vidim ovo mirno more:
Šume oleandra, ljubičaste gore
I bled obzor što se proteže i puši…”

Predlažem vam da se u mislima prebacite do odabrane letnje destinacije. Radujte se predstojećem putovanju i odmoru. Dozvolite da samo razmišljanje o moru izvrši svoj blagotvorni uticaj, a kada se tamo budete zaista i našli, potpuno se prepustite.

Šum mora i šetnja plažom bude pozitivne vibracije. Svi smo iskusili da nas boravak kraj mora puni vitalnošću. Kao da neka ogromna količina energije prostruji kroz svaku našu ćeliju i čini da se osećamo prijatno. Kao da reka ponovo poteče kroz svoje korito. Ili kao da iz ogromnog pehara vitalnosti pijemo samu energiju. Kako je to moguće? Upravo ta energija, koju prosto osetimo u sebi, izbija iz vode i tla gde more zapljuskuje obalu.

 

 

 

Odavno je poznat pozitivan efekat morske vode na zdravlje ljudi, naročito onih koji žive u priobalju. Morska voda, u kombinaciji sa suncem, otvara pore u koži i telo se putem znojenja oslobađa toksina. Sa druge strane, morska voda bogata je solima natrijuma, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma, koji su  prisutni i u krvnoj plazmi, a važni su za rad svake ćelije.  Kroz otvorene pore mineralne soli se apsorbuju, deluju u samoj koži i prolaze dalje i upijaju se u dublja tkiva, ostvarujući svoj lekoviti efekat.

 

Takođe, morski vazduh koji je pun negativno naelektrisanih jona i joda obnavlja naše disajne organe i naše telo. Negativni joni su snažni antioksidansi koji poboljšavaju naš imunitet i zdravlje svake ćelije tela. I jod pozitivno utiče na imunitet, ali i na rad štitaste žlezde, a pored toga je i prirodni antiseptik kojii nas štiti od infekcija.

 

 

Na obali mora se osećamo potpuno zaštićeno. Od prehlade, alergija, svakodnevice, rutine, tv-programa, računara, gradskog prevoza, poslovnih obaveza, kućnih obaveza, obećanja, razgovora, dogovora, pregovora i svega onoga što nam oduzima i poslednji atom snage. Kao da je neko čarobnim štapićem učinio da sve što nas opterećuje nestane.

Kako  objasnuti u čemu je čarolija morske vode?  U njenoj moći aktiviranja našeg mehanizma za samoizlečenje.

 

Dozvolite morskim talasima da vam zagolicaju stopala! Plivajte u moru što više i iskusite njegove blagodeti! Osetite da ste  opušteni, obnovljeni i osnaženi. Udahnite morski ambijent i zadržite ga u sebi što duže. Pozovite ga u pomoć onda kada se sva druga svetla ugase i spokoj će doći. Ostajte zdravi! Puno pozdrava! Vaša M

(Visited 497 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *